Åter dags för Alla på snö

Av den 17 januari, 2017

Tisdag – fredag denna vecka, mellan klockan 9-13 pågår ”Alla på snö” i Storstenshöjden.

Det innebär att Storstenshöjden varje dag gästas av runt 180 fjärdeklassare från Örebro. En del av dem står på skidor för första gången i sitt liv.

Eleverna får kostnadsfri tillgång till utrustning, skidanläggning och vägledning under trygga och lekfulla former av lärare och ledare som utbildats i att leda och coacha på snö.

Om ”Alla på snö”
Det började som ett pilotprojekt 2009–10 i Norrköping, då elever i årskurs 4 fick möjlighet att prova utförsåkning, längdåkning och pulkaåkning på en skidanläggning under en skoldag. Projektet initierades av Svenska Skidrådet, en stiftelse som vill bidra till att öka intresset för vinteraktiviteter på snö.

Sedan dess har ”Alla på snö” utvecklats till en långsiktig rikstäckande satsning som drivs av Svenska Skidförbundet, i samarbetet med Svenska Skidrådets organisationer Friluftsfrämjandet, SLAO (Svenska liftanläggningars organisation), GIH/SKISU (Skidåkning i skola och universitet) Svenska Skidlärarföreningen och kommuner, skidklubbar, lokalavdelningar samt vintersportanläggningar. Arrangemanget genomförs på 45 orter över hela Sverige.

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login