Askersund Outdoor Festival 2018

Av den 11 maj, 2018

Runt Vätterns norra skärgård, med bas i den idylliska staden Askersund, kommer Sveriges största utomhusfestival med tema friluftsliv och utomhusaktiviteter hållas 25-27 maj 2018.

Festivalens fokus är att erbjuda besökarna prova-på-aktiviteter och upplevelser. Över 30 aktiviteter tillhandahålls som exempelvis vandring i Tiveden, paddling på Vättern, mountainbike i närliggande skogar, flugfiske, täljskola och klättring. Nytt för i år är Fjällrävens event där de med hjälp av en vindtunnel visar hur man sätter upp tält under blåsiga förhållanden.

Äventyrerskan Annelie Pompes inspirationsföreläsning är en av höjdpunkterna på festivalen. Hon kommer även leda ett par uppfriskande yogapass utomhus.

Förutom aktiviteterna finns flera utställare med på festivalen. Besökarna är välkomna till bland annat föredrag, jamboree och utomhusservering. På området finns även en lägerplats med spektakulära trädtält. Inträdet till festivalen är gratis. Vill man prova olika aktiviteter får man lösa festivalpass (priser och passalternativ finns på webbplatsen).

Festivalen startades 2017 och hade drygt 9000 besökare. Utställare och besökare var så nöjda att årets besöksantal beräknas överstiga 10000 personer.

Upptäck naturen, upplev glädjen, lugnet och adrenalinet! Upptäck dig själv!

Välkommen till Askersund Outdoor Festival – http://www.askersundoutdoorfestival.se

Öppettider: 
Fredag kl 12.00 – 18.00.
Lördag kl 10.00 – 17.00
Söndag kl 10.00 – 16.00

Plats: Borgmästareholmen & Strandparkspromenaden i Askersund.

Kultur & Musik | Askersund
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login