Askersund en pärla runt knuten

Av den 27 juni, 2020

Nu i Coronatider så är det läge att titta sig runt i närområdet när utlandsresan blivit inställd, Örebroguiden begav sig ut på en snabbtur till Askersund för att kolla in läget och om det var värt en hemestertripp.

Vad vi upptäckte var den idylliska hamnen med små butiker, restauranger som får i alla fall mig att tänka på västkusten och detta bara en timmes bilfärd från Örebro.

…………….

Gammalt & Nytt
Så varför inte ta en tur till Askersund och kolla in butiker som Gammalt & Nytt som är typ en kvalitets loppis med många olika och nr vi var där hittade vi en gammal Alva skateboard vilket gjorde oss mycket förvånade och lite nostalgiska den var i gott skick men något för dyr för oss.

…………….

Smak & Behag
Är man mer sugen på att köpa något ätbart, kanske en BBQ-sås att ha med hem till grillningen eller kanske en bit ost så ligger delikates butiken Smak & Behag precis bredvid och de har ett stort utbud av delikatesser med en viss förkärlek till Frankrike.

…………….

Restaurang Sjötullen
När man har strosat runt en stund i Askersund och börjar bli hungrig skulle vi vilja rekommendera en bit mat på Restaurang Sjötullen som bjuder på mycket bra mat, när vi var där passade vi på att prova deras Fish & Chips, Stekta Gös samt hamburgare vilka alla var mycket goda.

Fish & Chips
Fisken var perfekt friterad med ett lagom tuggmotstånd och frasig yta, pommes frites var i en klass för sig med krispig yta och lagom mjuka inuti allt toppat med en mycket god sås.

Denna fish & chips mäter sig klart med den bästa vi ätit i England.

Fish & Chips får hela…

….

Stekt Gös
Den stekta gösen är också av högsta klass med perfekt stek grad och mycket balanserade smaker. Fisken är mjäll, potatisen perfekt kokt och såsen mycket bra, en toppenrätt helt enkelt.

Den stekta gösen får hela…

….

Hamburgaren
Hamburgaren är bra med balanserade smaker, ost, bacon och lagom mycket grönsaker, även här är pommes fritesen av mycket hög klass.

Hamburgaren får hela…

…………….

Om du är sugen på att kolla in Askersunds skärgård så kan man åka ut med en turbåt eller varför inte hyra en båt för att utforska den. Mer information om dessa möjligheter hittar ni på http://www.visitaskersund.se/

Något man absolut måste avsluta dagen med är en glass i hamnen där det finns flera alternativ att välja på.

Så passa när vädret är på topp, ta en tur till Askersund!

Karl-Johan Sandberg, Resa | Askersund en pärla runt knuten
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login