Artisten Miss 4tune släpper nytt material som berör illegala adoptioner

Av den 4 juni, 2019
"No más silencio!" kommer finnas på samtliga platformar den 6e Juni

Artisten Miss 4tune från Kumla, ska släppa nytt material som kommer ut på samtliga plattformar. Hennes nya låt och musikvideo “​No más Silencio​!” handlar om illegala adoptioner från Chile, det land hon själv är adopterad ifrån. Nu undrar också hon om hon blivit stulen.

”Det finns ca 60 000 transnationellt adopterade i Sverige idag. Processerna kring adoptioner har länge varit förknippade med många oklarheter och frågetecken.

Men i februari 2018 påbörjades en brottsutredning i Appellationsdomstolen i Santiago, Chile. Denna utredning leds av domare Mario Carroza och man utreder systematiska barnarov som klassas som brott mot mänskliga rättigheter. Hittills rör det sig om en tredjedel av de ca 2200 svenska Chile-adoptionerna där oegentligheter i varierad grad har framkommit.

Brottsutredarna befarar att det kan handla om så många som 20 000 barn som stulits på olika sätt och lämnat landet (under diktaturen). Detta har varit möjligt då statligt anställda i Chile har varit del av ett nätverk som sysslade med handel av spädbarn/barn, så som domare, läkare, socialassistenter och personal på folkbokföringen m.m. Svenska organisationer har också varit delaktiga, då de haft anställda svenska medborgare som bott i Chile och arbetat med att göra barn adoptionsbara.”

– No más silencio!” blev mitt sätt att försöka processa en sådan här ofattbar nyhet, och jag hoppas nu att detta blir belyst också här i Sverige, där man hittills bara tystat ner det​, säger Miss 4Tune.


Miss 4tune kommer från en punkrock bakgrund och äntrade Hip Hop- scenen ganska random medan hon bodde i en bil i 9 månader i Nya Zeeland, och fick en push i från en redan etablerad rappare och “battle-rapper” från UK, efter hon haft år av paus från musiken. Hennes första släpp ”Live Free Die Well” som släpptes 2018, blev utvald som en av finalisterna i Sveriges Radio’s musik tävling ”P4 Nästa”.

Miss 4tune lägger stor vikt vid hennes texter, något som kan gå under “storytelling”. Hon hoppas kunna sprida budskap som kan inspirera och motivera andra människor lika mycket som människor har inspirerat och motiverar henne själv.

Musik | Artisten Miss 4tune släpper nytt material
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login