Årets tomteglass från SIA Glass: Glöggmys

Av den 21 oktober, 2020

För fjärde året i rad presenterar SIA Glass sin Tomteglass – och i år kan alla svenskar som älskar jul och glass se fram emot smaken Glöggmys – svensk gräddglass med glöggsmak med slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel.

– Att glöggmysa är ju en stark tradition som vi förknippar med förväntan inför julen, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Vad vore jul utan de magiska adventveckorna innan själva julhelgen, och vad vore de veckorna utan adventsfika? Så gick tankarna när årets Tomteglass skapades på glassfabriken i Slöinge. Resultatet blev Glöggmys, med smak av glögg och en härligt rosa färg.

– Glöggmys förknippas med både mys och förväntan inför julen, och den varma känslan ville vi i årets upplaga av Tomteglass försöka fånga, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Glöggmys görs av svensk gräddglass med glöggsmak med slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel. Glassen har en julinspirerad smak med toner av kanel, kardemumma, nejlika och ingefära. Smaknoter som passar perfekt när kylan biter utomhus och man bara vill komma inomhus och mysa:

– Ordet glögg kommer av det gamla uttrycket att glödga, som betydde att värma upp – och i år är vi säkra på att även en kula kall Tomteglass kan bidra till en varm atmosfär, säger Dan Bengtsson.

Att SIA Glass varje år presenterar årets Tomteglass har även det blivit en riktig jultradition, och den begränsade upplagan av Glöggmys kommer på tillfälligt besök i butikerna från och med slutet av oktober.

Årets Tomteglass kommer ut i en extra julfin förpackning på 0,5 liter.

Tidigare Tomteglassmaker:
2017: Skumtomte
2018: Lussebulle
2019: Marsipangris

Mat | Årets tomteglass från SIA Glass: Glöggmys
Örebroguiden

Källa: SIA Glass

You must be logged in to post a comment Login