Årets starkaste julsång ut nu – Julen i din famn

Av den 1 december, 2020

Sveriges starkaste olympiske tyndlyftare genom tiderna, Anders T Bergström, upprätthåller jultraditionerna genom att även i år släppa en stämningsfylld jullåt. Han överträffar tidigare prestationer genom att släppa en helt egenkomponerad hymn som heter ”Julen i din famn”. Bergström har skrivit texten samt att han lierat sig med gitarroraklet Joel Svensson som stått för musiken och studioinspelning.

– Förhoppning är att nå fram till alla generationer när vi släpper låten fri ut i etern. Det skall verkligen bli superkul, säger Anders T Bergström. Musiken har alltid gått hand i hand med mig sedan barnsben. Mamma sjöng och spelade hemma på sin gamla Levin-gitarr. Pappa sa att han inte kunde sjunga eller ta en ton men visslade och sjöng hela dagarna i stugan om somrarna. Mormor visade också prov på bra feeling i sin sångröst. Dessutom bodde jag granne med Frälsningsarmen som liten.

Joel Svensson är en skolad musikant som med massor av utmärkelser och utbildningar i bagaget. Bl.a. Kungliga Musikhögskolan, Sibelius-Akademin i Helsingfors och har fått Hagströms-stipendiet. Han har uppmärksammats av självaste Albert Lee och har spelat med flera olika artister som Georgie Fame, Svenne & Lotta, Kleerup och Jan Johansen samt på på lyxkryssningar över hela världen.

– Jag lärde känna Joel när jag jobbade på Vasaskolan i Gävle i början av 2000-talet, berättar Anders. Jag var ansvarig för kroppskontroll och fysisk aktivitet på Estetprogrammet Cirkus som också delades med Jazz, Dans, Konst och Teater. Det var där Joel kom in min bekantskapskrets med ett roligt citat. Det första han sa var nämligen ”Hörru du, jag måste få lite muskler på kroppen. Jag spelar gitarr och om jag får nåt gig så att tröjan åker av så måste jag se bra ut.” Ha,ha,ha!

För ett par år sedan träffades duon och gjorde en rockcover av ”White Christmas” tillsammans.

– Det var toppenroligt och många lyssnade då den spelades en hel del på radion. Förra året bestämde vi oss för att i år ska vi göra en helt egen jullåt. Jag tog tag i texten och Joel satte musiken. Vi har lagt ned själ och hjärta i detta och resultatet kommer verkligen från vårt innersta.

Joel riggade upp studion i Fyshusets lokaler på Brynäs i Gävle. Det är den prisade träningsanläggningen som Anders driver sedan flera år tillbaka.

– Jag har ju ingen skolning alls i detta, men överenskommelsen var att jag skulle göra mitt absolut bästa och även stå för sånginsatsen. Vi snackade mycket om att göra en folklig julsång som ska nå över generationsgränserna och tilltala alla i juletid. En blandning mellan professionellt och novis måste ju bli precis mitt i mellan dvs folkligt! Så Joel och jag hoppas verkligen att vår sång kan bidra och sprida lite härlig julstämning i dessa speciella tider.

Lyssna och spela ”Julen i din famn” här»

Musik | Årets starkaste julsång ut nu – Julen i din famn
Örebroguiden

Källa:  SvenskPress

You must be logged in to post a comment Login