Årets smak från Abba ger sillen en plats i cocktailbaren

Av den 10 mars, 2017

2017 har Abba smakmässigt rest mellan restaurangvärlden och skog för att finna inspiration till årets smak. Smaken ligger i tiden och är en smakrik cocktail av gin, gran samt en frisk ton av citron från små citronbitar. Självklart är sillen MSC-märkt.

Bland unga vuxna finns ett stort intresse för natur och hållbarhet samtidigt som storstadens puls med barer lockar. Med inspirerad från cocktail- och restaurangvärlden ska årets sill intressera en yngre målgrupp. Nyskapande, fantastisk, ligger rätt i tiden och experimentell är ett par spontana kommentarer från smaktesterna av sillen med årets smak.

Med utgångspunkt i den populära ginen och med ett tillägg av den nordiska smaken granskott blev resultatet en välskakad, frisk smak som sätter fart på smaklökarna, säger Henrik Strömqvist, marknadschef Orkla Foods Sverige.

Årets sill har blivit en tradition på vårkanten då Abba lanserat årets smak på sill kryddade med tidstypiska smaker som överraskar. Fläderblom/citron, ingefära/lime, ramslök/citron, smögensill, asiatisk citrussill har varit av årets smaker.

Pris i butik: ca 20 kronor, finns i butik: from vecka 7!

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login