Årets psykologiska thriller

Av den 28 september, 2018

Meddelandet på Facebook gör Louise illamående. Maria Weston har varit försvunnen i över 25 år. Senast hon sågs var på festen för avgångsklasserna 1989. Allt tyder på att hon är död. I hela sitt vuxna liv har Louise känt att hon bär skulden till Marias mystiska försvinnande. Och nu är Maria tillbaka – eller? ”

Har du någon gång känt dig orolig över att någon oönskad person ska kontakta dig på Facebook? Tänk dig då att någon från gymnasiet som du trodde dog på en studentfest kontaktar dig. En person vars försvinnande du vet mer om än du någonsin vågat berätta.

När Louise efter lång tvekan klickar sig in på Marias Facebookprofil och godkänner hennes vänförfrågan börjar en mardröm. Gamla minnen väcks till liv. Den mörka hemlighet som Louise burit på i 25 år riskerar att avslöjas och ”Maria” är långt ifrån vänligt sinnad. Vänförfrågan är en omskakande psykologisk thriller som håller en fast till sista sidan. Vem känner inte igen sig i stressen över en oönskad vänförfrågan – även om man inte bär på en hemsk hemlighet. Det förflutna är inte begravt. Det förflutna kan hitta dig på Facebook.

Laura Marshalls debutthriller ”Vänförfrågan” har parkerat sig på den engelska topplistan sedan den utkom förra sommaren – och har hittills sålts i 300 000 exemplar! Det är en succé som jämförts med Paula Hawkins genombrott med Kvinnan på tåget.

Jag läste den i en sittning.”
– 
Marian Keyes 

En högst oväntad vändning . . . Den här boken är ett självklart val för alla som gillade Kvinnan på tåget.
– Independent

Måste slukas i ett svep!
–  
Heat

Vass, aktuell och tät med en formidabel twist … imponerande debut.
–  
Sunday Mirror

”Vänfrågan” kan beställas hos Adlibris.

Kultur & Musik | Läsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login