Årets nyhet i Aladdinasken – Lime

Av den 8 oktober, 2016

Sedan 1939 har Aladdin varit en självklar del av det svenska julfirandet. I takt med att svenska folkets smak har förändrats har pralinerna i asken bytts ut och under åren har fler än 50 praliner kommit och gått. 2014 introducerades pralinerna Hallonlakrits och Fläderblom – och nu lämnar den sistnämnda plats för Lime, en pralin fylld med frisk limecrème.

Aladdin har en fantastisk historia och är en given del av det svenska julfirandet, mycket tack vare att vi ständigt utvecklat och förnyat innehållet i asken. I år är vi oerhört glada att kunna välkomna den nya Limepralinen, som med sin lena smak är det perfekta komplementet till långkörare som Gräddnougat och Nöttryffel, säger Sara Sjöholm, Brand Manager för Aladdin.

Chokladtrenderna har skiftat mycket sedan 1939. Enligt en undersökning bland Aladdinaskens Facebookfans står klassiska smaker som nougat och tryffel fortfarande högt upp. Men även intresset för att testa nya smaker är stort – och i år har Lime valts ut som en frisk fläkt för att komplettera askens annars lite mer traditionella praliner.

De nya Aladdinaskarna lanseras i oktober 2016 i butikerna i Örebro, med start vecka 41. Aladdinasken kommer att innehålla en Limepralin i mörk choklad och Paradisasken fylls med motsvarande i ljus choklad.

Snabb fakta om Aladdin:

  • Skapad 1939 av Marabou som den första folkliga chokladasken i Sverige.
  • Varje år säljs över 2,5 miljoner Aladdinaskar.
  • Fler än 50 smaker har tagits fram av Aladdin under de senaste 75 åren.
  • Rankad av svenska folket som ännu viktigare än jultomten på julafton!
  • 1957 lanserades Paradisasken till konsumenten som föredrar ljus choklad.
  • Aladdin Mörk Choklad skapades 2011 för att möta det växande intresset för mörk choklad i Sverige.

Mat & Dryck | Lokalt
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login