Årets Nobelvin är italienskt

Av den 11 december, 2016

Nobelmiddagen i Blå Hallen i Stockholms Stadshus. Många undrar säkert vad pristagarna, kungligheterna och övriga gäster dricker till middagen. Till varmrätten serveras i år Poggio Teo Valiano Chianti Classico, från den italienska vinfamiljen Piccini.

Årets Nobelvin uppvisar alla önskvärda kvaliteter och hyllas flitigt i internationella vinbedömningar, konstaterar SvD:s Bengt-Göran Kronstam.

Vinet Poggio Teo Valiano är producerat på vingården Poggio Teos fantastiska Sangiovese-druvor. Druvorna plockas för hand vid optimal mognad och därefter sker en gedigen selektering av druvorna. Efter jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar får vinet sedan ligga på små ekfat i 15 månader innan buteljering.

Fantastiskt kul för en producent som har stort kvalitetsfokus och ständigt driver utvecklingen i vinbranschen framåt. Familjen Piccini är innovativa, kreativa och lyhörda. De var bland annat först med skruvkork på Chianti-viner och ställer om sina gårdar till ekologisk vinframställning, säger Magnus Lansman, produktchef på Enjoy Wine

Karaktär: Stor, inbjudande och komplex doft med mängder av mogna körsbär, moreller, kryddor och härligt rostade ekfatstoner. I smaken är vinet elegant och välbalanserat med mängder av mörka bär, läder och välintegrerade ekfat.

Namn: Poggio Teo Valiano
Artikelnummer: 81254
Pris: 169 kronor

Poggio Teo Valiano finns tillgängligt i Systembolagets beställningssortiment hos Systembolaget i Örebro!

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login