Årets Klubb 2019 kan finnas i Örebro

Av den 15 januari, 2020

För sjunde året i rad är SAMI (Sveriges Artister och Musikers Intresseorganisation) på jakt efter Årets Klubb, det är nu dags att rösta fram den klubb som under året bjudit på den bästa utekvällen och så klart spelat den allra bästa musiken under 2019.

Nu kan Örebro sätta sin favoritklubb på kartan! Fram till den 19 januari kan landets alla klubbesökare klicka sig in på www.schysstmusik.se för att rösta fram en av de SAMI-anslutna klubbarna som har stått för de bästa upplevelserna under året som gått. 

Några av de nominerade klubbarna i Örebro:

  • Ritz
  • Satin Bar & Matsal
  • Villa Strömpis

Se alla nominerade på www.schysstmusik.se

För att kunna nomineras till Årets Klubb 2019 måste klubbarna ha ett musikavtal med SAMI och betala upphovsrättslig ersättning till artister och musiker för den musik som spelas. SAMI samlar in ersättning för musik som spelas offentligt från de verksamheter som spelar upphovsrättsligt skyddad musik. Pengarna går till alla som har medverkat på inspelningen av de låtar som spelas till exempel på landets alla nattklubbar, barer och dansgolv.

– Restauranger, diskotek, hotell och andra nattklubbsarrangörer är väldigt viktiga kunder för SAMI och har stor betydelse för våra 42 000 anslutna artister och musiker. Klubbarna sprider schysst musik och betalar ersättning för det. Det vill vi uppmärksamma och hylla, säger Ann Rosenberg, försäljningschef på SAMI.

Tidigare vinnare av Årets klubb:

2018: Villa Strömpis, Örebro 
2017: Biff Grill & Bar, Eskilstuna
2015 & 2016: Verket nattklubb på Nöjesfabriken, Karlstad
2014: Kafé de Luxe, Växjö
2013: Heaven Up Here på Restaurang Landet, Hägersten

Nöje | Årets Klubb 2019 kan finnas i Örebro
Örebroguiden

Källa Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation

You must be logged in to post a comment Login