Arenarockbandet Royal Prospect klara för Live at Heart 2018

Av den 21 augusti, 2018

Royal Prospect är ett ungt band från Lund i södra Sverige, med influenser från U2, Coldplay, Kings of Leon och The Rolling Stones kan man närmast säga att deras musik hamnar i den melodiösa arenarock-fåran.

Royal Prospect bildades i början av 2014 av de fyra vännerna Oscar, Hannes, Gustav och Hannes. Samma år deltog bandet i den svenska upplagan av Emergenza festival där de tog hem 1:a-platsen. Förutom spelningar på en hel del svenska festivaler blev de Sommaren 2015 även inbjudna till Kroatiens största musikfestival i Zagreb, (Inmusic) där de spelade på den största scenen. EP´n Watching your world släpptes samma år i egen regi.

2016 & 2017 blev bandet inbjudna till Sveriges största showcasefestival Live at Heart i Örebro. De blev snabbt listade av branschfolk som ett av de band att hålla koll på. Spelningen blev en succé och resulterade att de på plats blev signerade av RMG. Det gav också uppmärksamhet från internationella festivaler och PR folk. Bland annat fick de vara med i youtube serien Efficacy series.

Royal Prospect spelade också på Musik & Branschfestivalen MONDO i New York i Oktober 2017 samt – YOUBLOOM i Dublin – Juni 2017 samt CANADIAN MUSIC WEEK i Maj 2018.

Royal Prospect är nu klara för Live at Heart 2018 i September.

Kultur & Musik | Live at Heart 2018
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login