Anton Hagman till Örebro idag fredag

Av den 17 maj, 2018

Idag fredag, den 18 maj, är det dags för den stora konfirmand- och ungdomsfesten ”Inte som du tror” i S:t Nicolai kyrka – med Anton Hagman! 

För fem år sedan arrangerade vi vår första ”Inte-som-du-tror”-fest och drog samtidigt igång en stor satsning på ungdomar och konfirmation. Det blev väldigt uppskattat bland ungdomarna – och snart är det dags igen.

– Vi bjuder in både våra nuvarande konfirmander och de ungdomar i våra åtta församlingar som ska börja åttan i höst. Det här är deras fest. För de nuvarande konfirmanderna är festen en belöning, en del av deras målgång. De har ju ägnat ett år att grubbla över livets stora frågor och samtidigt vuxit som människor och i maj är det konfirmation och final. Det är värt en riktig fest, tycker vi, säger Oskar Lundberg, konfirmandledare hos Svenska kyrkan. 

– För de ungdomar som ska börja åttan i höst är festen en möjlighet att komma och kolla läget. Vad är konfa, vilka grupper finns det, hur verkar ledarna vara, vad tycker de tidigare konfirmanderna? Hemma sitter kanske mamma och pappa med sina bilder av kyrka och konfirmation, som inte alltid stämmer med hur det ser ut idag.

På festen (förra året kom ca 350 ungdomar)

  • Popcorn och korv
  • DJ Marre & Moulange
  • Anton Hagman
  • Utomhusaktiviteter

Nöje | Örebro
Örebronyheter

You must be logged in to post a comment Login