Äntligen ett salt snacks för träningsälskaren

Av den 24 september, 2018

Tänk dig dina knapriga favoritchips, men med mycket mer protein och lägre fetthalt. Swebar har lyckats med denna osannolika kombination och flyttar in en ny kategori i proteinhyllan!

– Proteinchipsen innehåller hela 45% protein. Detta blir en succé hos alla som vill ha sälta efter träningen eller ett gott snack, säger Björn Jälén, business team manager för Swebar.

Swebar är redan kända för sina populära proteinbars i över tjugo goda smaker. Nu kommer en stor nyhet till träningshyllorna i butikerna – proteinchips! Och det är inte vilka chips som helst. Swebars innovatörer har lyckats få in 45 procent protein och mycket fibrer samtidigt som fetthalten är 60 procent lägre än i vanliga chips. Perfekt för alla som vill ha proteinpackad uppladdning inför träningen eller återhämtning med salt istället för söt smak.

Lika mycket protein som i en bar
– En påse proteinchips innehåller ungefär lika mycket protein som en bar, så det blir ett attraktivt komplement till utbudet. Den höga proteinhalten gör också att mättnadskänslan kommer snabbt – förpackningsstorleken är precis lagom, säger Björn Jälén.

Proteinchipsen finns i de populära smaksättningarna Barbeque, Sweet Chili & Sour cream samt Cheese Onion.

Fredagsmys med gott samvete
– Chipsen är riktigt, riktigt goda. Och passar i många sammanhang – vid träning, till fredagsmyset och som ett gott, mättande mellanmål, säger Björn Jälén.

En påse proteinchips väger 30 gram och innehåller ca 120 kalorier. Proteinhalten är 45%, fiberhalten 17% och fetthalten 10 – 13%. Du hittar proteinchipsen i Icas butiker och i e-handeln.

Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login