Ansökan öppen till Sveriges största festivalscen för ny hårdrock

Av den 16 november, 2019
Scarlet från Uppsala uppträder på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival 2019. Foto: Lasse Johansson

Studiefrämjandet och Sweden Rock Festival är stolta att för 15:e året i rad är erbjuda nya hårdrocksband möjligheten att uppträda på Nemis-scenen på Sweden Rock Festival 2020. Nemis är Studiefrämjandets koncept och står för New Music in Sweden. Idag startar ansökan till Nemis-scenen.

Nemis är sedan länge ett självklart inslag på många svenska festivaler. Scenen på Sweden Rock Festival är den mest långlivade av alla och sker i sommar den 4 juni 2020 i Norje, Sölvesborg.

Bland de band och artister som gästat Nemis-scenen tidigare är tex Sparzanza, Sonic Syndicate, Emma Varg, Corroded, VA Rocks, Frantic Amber och Maidavale.

Nemis är en unik möjlighet för band och artister som satsar hårt på musiken och sitt artistskap, förklarar Emma Heimersson, Utvecklingsledare Musik, Studiefrämjandet.

Minst hälften av banden som väljs ut ska vara kvinnodominerade, alternativt frontas av en kvinna. Syftet är att uppmuntra fler unga kvinnor att spela hårdrock.

– Rocken och framför allt hårdrocken hör till musikbranschens allra mest mansdominerade genrer. Vi vill tillsammans sända tydliga signaler om att framtidens hårdrock är till för alla,säger Sofia Lindqvist Lacinai, marknadschef och vice VD på Sweden Rock Festival.

Hur går ansökan till?
För att få delta i uttagningen till Nemis på Sweden Rock får artisten inte vara kontrakterat till ett större skivbolag eller bokas av ett större bokningsbolag. Ansökan ska vara gjord senast den 5 januari 2020.

Ansökan finns på https://www.studieframjandet.se/nemis/spelapanemis/

Musik | Ansökan öppen till Sveriges största festivalscen för ny hårdrock
Örebroguiden

Källa Studiefrämjandet

You must be logged in to post a comment Login