Ännu mer italiensk själ från chilensk jord

Av den 28 januari, 2017

I Canepa Famiglia Cabernet Sauvignon har man verkligen utnyttjat potentialen i den chilenska terroiren fullt ut, närmare bestämt den som återfinns bland odlingarna i Valle Central.

Dominerat av druvan cabernet sauvignon, med små inslag av syrah, malbec, cabernet franc, petit verdot och petit syrah, har Canepa här framställt ett väl balanserat medelfylligt vin med fin djup mörkröd färg och härlig fruktig doft med toner av körsbär, mogna jordgubbar och mörka bär så som svarta vinbär, björnbär och blåbär. Vinet är välstrukturerat och fruktigt med balanserad syra och lena tanniner och ett långt fint avslut.

Vad passar ett fruktigt och välstrukturerat vin som Canepa Famiglia Cabernet Sauvignon till?

Jo, varför inte prova en mustigpaella eller något italienskt som en smakrik pasta med kyckling. Vinet passar också mycket bra till rostbiff med ruccola och parmesan.

Det finns många andra maträtter och tillfällen att kombinera Canepa Famiglia Cabernet Sauvignon med, men vad det är överlåter vi till dig själv att upptäcka.

Canepa Famiglia Cabernet Sauvignon

  • Art nr 6874
  • Pris: 80 kr, 750 ml
  • Druvor: 91% Cabernet Sauvignon / 3% Syrah / 2% Malbec / 2% Cabernet Franc / 1% Petit Verdot / 1% Petit Syrah
  • Ursprung: Chile, Central Valley
  • Producent: Canepa Wines
  • Årgång: 2015
  • Alkoholhalt: 13,5%

Här hittar man Canepa Famiglia Cabernet Sauvignon

Kort om Viña Canepa

– Grundades 1930 av Giuseppe Canepa Vacarreza.

– 1979 får man en topplacering i en prestigefylld tävling arrangerad av den franska gourmettidningen Gault Millau med vinet Finisimo.

Därmed får världen upp ögonen för Canepa.

– Idag driver Giuseppes son José verksamheten som nu för tiden en av Chiles största producenter. Javier Solari är ansvarig vinmakare.

4 stjärnor

”Medelfyllig bra koncentration och god svarta vinbärston med ganska lång eftersmak”

Recension av Anna Svensson 12/1-17 hon skriver i; Gefle Dagblad, Smaka På, Hudiksvall Tidning, Söderhamns-Kuriren, Örnsköldsviks Allehanda, Tidningen Ångermanland, Nerikes Allehanda, Länstidningen Östersund, Ljusnan, Ljusdals-Post.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login