Ännu finare ostar

Av den 18 februari, 2017

Familjeföretaget Fontana lanserar två nyheter till premiumserien Fontana Frixos Finest. Nyheterna utgörs av en fetaost gjord av 100 % fårmjölk samt en klassisk grekisk getost gjord av 100 % getmjölk. De passar den ostälskande finsmakaren som vill njuta av hög kvalitet och tydliga smaker.

Fontanas grundare Frixos Papadopoulos har introducerat smaker från Grekland och Cypern ända sedan 1978, och företaget driver fortsatt på utvecklingen i sina kategorier. Fetaost har länge varit en stapelvara i svenskarnas kylskåp, och många börjar nu utveckla en förfinad smak för denna kategori av ostar. De båda premiumostarna innehåller 100 % ren mjölkråvara från får respektive get, vilket särskiljer dem från det övriga utbudet av feta- och getost, som ofta består av en blandning av de två. De passar lika bra i matlagning som för sig själva eller på en ostbricka.

För att öka smakintensiteten är ostarna förpackade i en lag med havssalt som bidrar till att utveckla rik smak och arom. Karaktären av sälta och syrlighet framträder tydligt hos båda ostarna och för direkt tankarna till Grekland.

– På Fontana värnar vi om de personliga engagemangen tillsammans med respekt och långsiktighet i alla våra relationer till såväl människa, djur som natur. Vi upplever att detta sätt att arbeta leder till ständig förbättring i vår strävan att göra varje dag godare och mer hälsosam, säger Fontanas kommunikationschef Corina Papadopoulou.

Fontana Frixos Finest Fårost och Fontana Frixos Finest Getost har en vikt på 150 gram och har ett rekommenderat försäljningspris på 25,90 kr per paket. Ostarna kommer att finns ute i butik i Örebro från vecka 7.

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login