Annorlunda sol- och badresmål i sommar

Av den 6 mars, 2019

Mallorca och Kreta toppar listan över sommarens mest populära resmål – men andra, mer okända Medelhavsorter lockar svenska resenärer som vill upptäcka nya platser. Dhermi i Albanien, grekiska Alonissos, Antiparos och Parga samt turkiska Bodrum och Marmaris är sommarens doldisar bland alla härliga sol- och baddestinationer.

Det är roligt att se hur svenska resenärer blir alltmer sugna på att upptäcka nya platser, oavsett om det handlar om sol och bad eller en mer äventyrlig semester. Även om bekvämligheten i ett välkänt resmål kan locka så kan mindre kända resmål ge helt andra upplevelser, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Dhermi i södra Albanien är en del av det som brukar kallas den albanska rivieran, som fler och fler researrangörer satsar på. I Dhermi finns massor av vackra stränder med fina badvikar. Prisläget i Albanien är mycket gynnsamt, vilket ger extra effekt vid dagens låga kronkurs.

Även i Grekland är prisläget förhållandevis fördelaktigt. De flesta svenska resenärer väljer klassiker som Kreta och Rhodos, men den charmiga lilla staden Parga på fastlandet i norra Grekland får mer och mer uppmärksamhet. Även Antiparos, en mysig ö i Kykladerna är en annan, mindre känd grekisk destination. Hit kommer besökare inte för nattlivets skull, utan för att njuta av lugnet och det trevliga folklivet.

Turkiets återkomst på semesterkartan har sedan i fjol varit ett faktum. För de flesta svenska turisterna lockar Antalyakusten, med Alanya som främsta resmål. Turkiet har dock många, mindre besökta orter för de resenärer som är ute efter en annan upplevelse. Framför allt vackra Bodrum och Marmaris är två städer väl värda ett besök. Den turkiska liran är dessutom en av de få valutor som den svenska kronan har stått sig relativt bra emot, vilket gör att Turkiet är ett av de mest prisvärda semesterländerna i sommar.

Förra året såg vi en tydlig ökning av resor till östra Medelhavet, och denna ökning fortsätter även sommaren 2019. Dels finns det många, mindre kända resmål som erbjuder andra upplevelser än de mer kända medelhavsklassikerna, och dels är prisläget ofta mer fördelaktigt i denna del av regionen, säger Katarina Daniels.

Resa | Annorlunda sol- och badresmål i sommar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login