Anna Takanen till Örebro länsteater

Av den 26 november, 2019
Anna Takanen till Örebro länsteater. Foto: Fredrik Skogkvist

I år har Örebro länsteater introducerat samtalsshowen ”Konstnärligt talat”. En samtalsserie för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut, eller för dig som helt enkelt är lite nyfiken på arbetet bakom kulisserna. Nästa tillfälle, måndag 9 December 19.00 är Anna Takanen gäst.

Anna Takanen är skådespelare, regissör och var fram till nyligen teaterchef på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Hennes debutroman ”Sörjen som blev” gavs ut i oktober i år och är en ömsint berättelse om hur Anna Takanen långsamt och alltmer smärtsamt nystar upp sin pappas familjehistoria och hur det är att vara barn till ett krigsbarn. Pappan och dottern åker till Finland, de pratar, han är länge tyst, men hon får honom att berätta mer och mer tills de båda inser att krig aldrig lämnar en i fred.

”Jag ser fram emot samtalet med Anna som kommer handla om hennes fantastiska roman och författarskap. Men också hennes tid som skådespelare, regissör och teaterchef. Jag tror det kommer bli ett väldigt inspirerande och levande samtal” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater som intervjuar kvällens gäst.

”Konstnärligt talat” är en samtalsserie av Örebro länsteater där publiken får möta till exempel regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners och skådespelare. De berättar om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar.

Samtalen sker i teaterns restaurang Rosengrens skafferi och möjlighet finns till att både dricka och äta gott. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäster.

Tidigare gäster på ”Konstnärligt talat” har varit, Jakob Eklund, Agneta Ehrensvärd, Lennart Jähkel, Olof Wretling och Sofia Wretling.

Kultur | Anna Takanen till Örebro länsteater
Örebroguiden

Källa Örebro Länsteater

You must be logged in to post a comment Login