Ångestfull konsert av Henrik Berggren

Av den 13 november, 2017

Broder Daniel var ett av Sveriges epokskapande band med kultstatus som frontades av Henrik Berggren, och hans comeback med skivan Wolfs Heart var en väldigt positiv överraskning för alla fans. Plattan är ett mycket starkt, tungt, välljudande och vackert verk med stor originalitet som välkomnats av både publik och media.

Henrik intar scenen på ett teatraliskt vis, sminkad och med en svart cape som får honom att framstå nästan som en superhjälte. För honom är det naturligt och hela framträdandet känns äkta, där han visar sitt rätta jag med stor övertygelse. Vi bjuds på låtar som ”To my brother, Johnny”, ”Run Andy, run” som är vackra melankoliska låtar där artisten Henrik Berggren visar att han har mognat som låtskrivare.

Soundet som Henrik och bandet framför är bitterljuvt, där man känner av känslor av nedstämdhet och ångest som vävs ihop med lite punkigare låtar från Broder Daniel tiden. Låten ”Whirlwind” framförs riktigt brilliant med en stark inlevelse i rösten från Henrik som får alla att verkligen njuta av underbar musik.

Låtarna från skivan Wolfs Heart är gedigna alster med en nedstämd ton och en viss likformighet som kanske brister lite i variation, folk i publiken ropar efter ”Shoreline” och sent in i konserten framförs den inför en verkligen hängiven publik. Man blir medtagen av låten som jag anser är en av de starkaste låtarna som gjorts i Sverige, i stort sett perfekt.

Henrik Berggren är en originell artist med en mycket stor integritet och alla musikintresserade i Sverige är mycket glada över hans återkomst, hans unika starka röst och speciella framtoning gjorde ett mycket starkt intryck på oss alla.

Henrik Berggren får hela….

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login