Andreas Tengberg med vänner spelar till förmån för Betelkyrkans musikskola

Av den 16 december, 2017

Andreas Tengberg med vänner är en stråkorkester med medlemmar från olika delar av Örebro musikliv, som alla vill stötta Betelkyrkans musikskola.

Orkestern har givit konsert tidigare för att stödja Betelkyrkans musikskola och nu är det dags igen. Ta ett break i julstöket och kom och njut av vacker, klassisk musik.

I orkestern spelar
• Carl Nilsen, Liten Svit
• W A Mozart, Konsert i A-dur – Solist Johanna Ludeen
• Joseph Hayden, Konsert i D-dur – Solist Erik Elvkull

Medverkande solister har varit elever vid Betelkyrkans musikskola. Det har även Andreas Tengberg som idag är verksam som cellist vid Svenska kammarorkestern.

Rektor Mats-Olof Liljegren inleder konserten och berättar om musikskolans verksamhet.

Intäkterna kommer oavkortat att delas lika mellan Maj-Britt och Börje Ströms Stipendiefond samt Betelkyrkans musikskola.

– Jag är oerhört glad över Andreas Tengbergs initiativ. Det betyder mycket för musiklivet i Örebro att vi kan erbjuda högkvalitativ, klassiskt musikutbildning för barn här i Betelkyrkans musikskola. Ända sedan 1980 har vi undervisat tusentals barn efter den världsomspännande Suzukimetoden, säger Mats-Olof Liljegren rektor i Betelkyrkans musikskola.

– Det var Maj-Britt och Börje Ström som på församlingens uppdrag startade Betelkyrkans musikskola. Börje är idag pensionär och Maj-Britt har tyvärr gått ur tiden men tack vare Maj-Britt och Börje Ströms Stipendiefond lever deras verk vidare. Nu samlar vi in pengar till nya elever som kan få en extra skjuts i sitt musicerande. Vad passar då bättre än att det är tidigare elever som hjälper oss att kunna ge nya samma chans! Avslutar Mats-Olof Liljegren.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login