Andreas Moe tolkar Kanye West – ’Power’ ute nu

Av den 30 november, 2020

2019 släppte den femfaldigt platina certifierade låtskrivaren och singer songwritern Andreas Moe EPn ’Love Fast, Heal Slow’ som fick stor uppmärksamhet i svensk TV och radio. Den 20 november är Andreas tillbaka med ny musik och släpper sin personliga tolkning av Kanye Wests låt ’POWER’ som ligger honom varmt om hjärtat.

– Jag minns när Kanye West släppte den här låten 2008. Jag hade precis gått ut gymnasiet och jag kommer ihåg hur den blev ledtemat för mig som ung vuxen. Jag hade alltid gitarren på ryggen, alltid hörlurarna i öronen, alltid ’POWER’ på högsta volym, säger Andreas Moe.

Trots att ’POWER’ ligger långt ifrån hans eget sound hade låten något speciellt som fick honom att återkomma till den. Singeln är en försmak av vad som komma skall, i början av 2021 släpper Andreas helt ny musik. 

– Även om den var mil från min egen musik rent stilmässigt fanns något där som satte igång något i bröstkorgen, och så fort jag plockade upp gitarren så var det alltid intromelodin jag spelade och sjöng innan någonting annat. Det kan ha handlat om mod eller tvivel, jag vet inte – men 8 år har min version legat på en hårddisk. Jag vet inte varför – men det är inte förrän just nu, när världen dessutom ser ut som den gör som det känns helt rätt att släppa den fri, fortsätter Andreas.

’POWER’ ackompanjeras av en avskalad musikvideo där Andreas framför låten i sin helhet. 

– Jag har alltid känt att den här låten och dessa texter är så kraftfulla att de verkligen talar för sig själva. Det fanns inget behov av att komplicera videon för mycket – Något enkelt, rått och varför inte svart och rött?, säger Andreas.

Andreas har arbetat och skrivit tillsammans med artister över hela världen som Avicii, John De Sohn, Tiesto, Sharon Vaughn och Corey Sanders. 2012 debuterade han som soloartist och har förutom egna konserter agerat förband åt bland andra John Mayer under hans arenaturné.

Lyssna på ”Power” här»

Musik | Andreas Moe tolkar Kanye West – ’Power’ ute nu
Örebroguiden

Källa: Cosmos Music

You must be logged in to post a comment Login