Anders F Rönnblom & Peter R Ericson spelar live på STÅ

Av den 26 maj, 2019

Torsdagen den 30 Maj kommer rockpoeten Anders F Rönnblom till Örebro för en intim spelning på STÅ.

”Det finns fortfarande mycket kvar att göra,” säger rockveteranen Anders F Rönnblom.

Vid 73 års ålder och efter drygt 30-talet skivor vill han nu realisera alla vilande idéer och projekt. Som att öppna upp det stora ”Retrospectives”-lagret av outgivna kompositioner som samlats under en 50-årig musikkarriär.

Ett färskt exempel är den nyss utgivna ”Garagesekvenser”, 15 låtar från 70-talets mitt som av många kritiker anses vara bland det bästa han gjort – med recensioner som 5 av 5 möjliga i HiFi Musik och 10 av 10 möjliga i Uppsalanyheter.

Under tiden fortsätter han att liveframträda med sitt formidabla AFR Band och presentera ett rikt och varierat urval av låtar från hela skivkarriären – kända låtar som ”Det Är Inte Snön Som Faller”, ”Europa Brinner”, ”Jag Kysste Henne Våldsamt”, ”Din Barndom Skall Aldrig Dö” m.fl.

Duoprojektet med Peter R Ericson startade 1997 med den gemensamma skivan ”Incredible Gretsch Brothers”. De båda musikerna valde ut låtar ur sina respektive kataloger, gjorde lite specialarrangemang och bjöd in jazzmusiker att kompa dem. Allting spelades in live i studion och filmades av SVT.

Live presenterar Rönnblom och Ericson en blandning av både nytt och gammalt material. Både akustiskt och elektriskt. Både mjukt och hårt.

PETER R ERICSON. Uppsalabo sedan början av 70-talet.
Har släppt åtta album och en box (”Three Colours”) bestående av fyra separata skivor. Aktuell med kommande albumet ”Songs From The Little Dome By The English Park”.

Med helt nytt material från Peter R Ericson, kompositören och gitarristen som bland annat skrivit ”Sommarkort (En stund på jorden)” för Cornelis Wreeswijk och ”Under Vinrankan” och ”Om Och Om Igen” till Monica Zetterlund. Lite inflikad kuriosa för musiknörden: ”Sommarkort” är resultatet av att Peter i mitten av 80-talet fick i uppdrag av Sveriges Radio att skriva originalmusik till radioprogrammet Eldorado under ett års tid. Högt på Peters önskelista stod att få Cornelis att spela in en av låtarna, vilket han alltså lyckades med, trots att Cornelis vid den tiden var märkt av sin sjukdom.

Peter har definitivt hållit sig sysselsatt som musiker genom åren. Det mest aktuella är ett meriterande samarbete 2016-17, när Peter producerade och sjöng på Ringo Starrs senaste album, ”Give More Love” tillsammans med sin son Petter Ericson Stakee (Alberta Cross).  2015 kom albumet ”National Hero” och 2010 kom den hyllade och ambitiöst genomarbetade CD-boxen ”Three Colours”. Peter R Ericson har spelat med en mängd olika artister genom åren, bl a Norah Jones, Esbjörn Svensson och Anders Widmark. Peter är också gitarrist i Anders F Rönnbloms band och gör en mängd spelningar varje år. Det nya albumet har fått namnet ” Songs From The Little Dome By The English Park” och består av en handfull låtar inspelade i hans studio vid Engelska parken i hemstaden Uppsala. Sångerna känns typiskt ”ericsonska”, vilket inte minst hörs i de båda smakproven vi fått i singelform, tillbakalutade ”I Dream Of You” och finstämda ”I Carry You Home”.

Anders F Rönnblom & Peter R Ericson spelar den 30 Maj klockan 20:00 på STÅ.

» Mer info här «

Musik | Anders F Rönnblom & Peter R Ericson spelar på STÅ
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login