Anders F Rönnblom gästar Rosengrens Skafferi

Av den 13 mars, 2017

I väntan på Rönnbloms Freak Show – en duoturné!

Efter förra årets lyckade miniturné kommer Anders F Rönnblom och sångerskan Jenny Roos nu i mars tillbaka till Örebro för en intim konsert på Rosengrens Skafferi.

Vinylskivan ”Historien ligger framför oss – AFR band live i Atlantis Studio” som släpptes i början av november fick ett översvallande mottagande, skivan var en försmak av projektet ”Freak Show”, en CD/DVD-box som kommer att släppas i maj/juni.

Anders Folke Rönnblom, känd som Anders F. Rönnblom, född den 9 maj 1946 i Stockholm, är en svensk musiker och designer. Rönnblom är troligen mest känd för den punkiga antijullåten ”Det är inte snön som faller” från tidskriften Schlagers julsingel 1980; inte minst för den kontroversiella tecknade musikvideon till låten, som i flera år visades på julafton i SVT. Animatören till videon heter Lennart Gustafsson (annars mest känd för barnfilmer som Råttis).

Under sin långa karriär har han utgivit mer än 20 fullängdsskivor. Från att på 1960-talet skrivit låttexter enbart på engelska övergick han i början av 1970-talet till att skriva på svenska. Hans texter, som rör sig mellan det ironiska och det sårbara, har av fans och kritiker ofta rönt uppskattning, men han har också kritiserats för att de skulle vara ”svåra” och alltför inåtvända.[källa behövs]

Av albumen är 1980 års Rapport från ett kallt fosterland och 1981 års Vit flagg de mest framgångsrika, de enda som legat på den svenska hitlistan (bägge nådde som bäst plats 42).

Anders F Rönnblom kommer till Örebro för en spelning hos Rosengrens Skafferi fredag 17 mars!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login