amies amies Brut – en bubblande hyllning

Av den 3 april, 2018
Nyheten amies amies Brut

amies amies Brut – en bubblande hyllning till kvinnlig vänskap och kreativitet.

Nu lanseras amies amies Brut, ett franskt mousserande vin baserat på druvan chardonnay. Vinet är torrt, friskt och smakfullt och passar till festliga tillfällen. Det är framtaget för att hylla kvinnor, vänskap och skaparförmåga.

Systerskap och starka band mellan kvinnor är något som varit högst aktuellt den senaste tiden. Vi har sett hur kvinnor i olika grupper har slutit samman och stöttat varandra att våga berätta sina historier.

amies amies är ett vin som hedrar vänskap mellan väninnor. Det är en hyllning till kvinnor och till kvinnlig kreativitet. Amies betyder väninnor på franska och flaskans form är skapad ur en produktiv process med feminina former som inspiration.

– Vinet är fräscht, torrt, elegant och bubblande och vi vill med detta flörta med kvinnliga kreatörer inom både mode och konst samt inspirera andra till att skapa tillsammans. Dessutom vill vi hylla den kvinnliga vänskapen som ger oss kraft och glädje och som ofta växer med åren, säger Marie-Louise Feiler, Senior Brand Manager på Bibendum.

amies amies produceras av Rivarose – Frankrikes äldsta och största producent av mousserande viner. Vingården ligger i sydöstra Frankrike, i departementet Bouches-du-Rhône som har fått sitt namn av floden Rhône som rinner igenom området.

Vinet görs på 100 procent chardonnaydruvor. Efter en noggrant kontrollerad jäsning görs en cuvée som sedan får jäsa långsamt en andra gång i en sluten trycktank i stället för på flaska. Det är under andra jäsningen som vinets behagliga kolsyra bildas. Tillverkningsmetoden som Rivarose är experter på kallas charmatmetoden och används bland annat i de så populära Proseccovinerna.

amies amies Bruts doft är intensiv, fräsch och fruktig med inslag av gula äpplen, brioche och vita blommor. Smaken är torr med frisk syra och trevliga inslag av gula äpplen, brioche och en fläkt av vita blommor samt citrusskal.

amies amies Brut finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 99 kronor för 750 ml.

Artikelnummer: 77384

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login