Amanda Ginsburg live på Makeriet

Av den 25 oktober, 2020

Amanda Ginsburgs karriär har det senaste året gått spikrakt uppåt. Efter att hon 2018 kom med sitt kritikerrosade debutalbum Jag har funderat på en sak fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris med motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.

Den 7 februari 2019 mottog Amanda en Grammis för årets jazzalbum!

Nu är Amanda Ginsburg aktuell med sitt nya album I de lilla händer det mesta.Såhär säger hon själv om albumet, som hon också beskriver som en direkt uppföljare till det första:
– Vardagen är en evig källa för inspiration och jag gillar att gräva i dess märkliga mönster. Det är i det lilla som det mesta händer, oftast utan att en ser det. Det är också just de saker jag kan längta efter som mest. När det blir för stort finner jag sällan orden.

Den 27 mars släpps Det funkar varje gång som är första singeln från det kommande albumet.
– En glad bit om ganska obetydliga saker som kan skava lite i relationer men som en står ut med för det är en människa en känner väl och älskar.

I samband med albumsläppet åker Amanda på en exklusiv releaseturné. Med sig har hon sitt band (Filip Ekestubbe – piano, Ludvig Eriksson – kontrabas, Ludwig Gustavsson – trummor).

Lördagen den 31 Oktober kommer turnén till Makeriet.

» Mer information här «

Källa: Makeriet

You must be logged in to post a comment Login