Amanda Ginsburg kommer till Askersunds Jazzfestival

Av den 23 maj, 2017

När jag var en månad gammal tog mina föräldrar med mig ut på seglats!

Men även när sommaren går mot sitt slut så fortsätter livet som båtägare, när våren nalkas tar sig båtfolket ut till varvet.

Där samlas de under presenningarna för att göra båtarna redo för sjösättning. Vid Stockholms skärgårds port, på Djurgården, ligger Vikingarnas Segelsällskap.

Där har Amanda Ginsburg sprungit sedan barnsben, in och ut under presenningar, känt dofter av fernissa och bottenfärg, för att sedan efter sjösättningen vaka över båten tillsammans med sina föräldrar.

Precis som Amanda sjunger i Havsmelodi, så kastar de sen loss och ger sig av, de sätter segel mot öppet hav.

– Redan när jag var en månad gammal tog mina föräldrar med mig ut på seglats. Det känns så roligt att få dela med mig av min kärlek till båtlivet och skärgården, det som är mina starkaste sommarminnen.

Amanda Ginsburg kommer till Askersunds Jazzfestival lördag 10 juni.

Kultur & Musik | Askersund
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login