Amanda Andréas med Sveriges nya låtskatt kommer till STÅ

Av den 21 februari, 2019
Fotograf: David Andréas

Efter hyllade livekonserter är Amanda Andréas äntligen aktuell med sitt debutalbum ”Som havet”, albumet släpps 22 mars på Sinnamon Music. Albumet är producerat och inspelat utav Simon Ljungman som till vardags bland annat spelar i Augustifamiljen & Håkan Hellström.

Sedan debutsingeln ”Var är vi nu?” som släpptes förra året har Amanda prisats för sitt låtskrivande, men också för det engagemang som genomsyrar hennes tonsatta vardagsbetraktelser.

– Med ett barn i magen och en värld som skakar känns det viktigare än någonsin att sprida värme, en dos hållbar framtidsförhoppning och mod att säga ifrån. Vad lämnar vi efter till nästa generation? Min förhoppning är att jag genom text, musik, en gnutta komik och allvar, kan få både mig själv och den som lyssnar att tänka längre än till nästa lön, – säger Amanda Andréas

”Jazzhoppet Amanda Andréas”
– Per Sinding-Larsen / SVT

– Tänk att vi nu är här! Det har tagit oss 2 år att spela in detta album. Från att Simon Ljungman frågade om han fick producera det tills det nu är masterat av legenden Classe Persson. Alla låtar på skivan har jag skrivit text och musik till. Jag har sedan fått äran att spela in dom tillsammans med Simon och fantastiska musiker tillika nära vänner som bidragit med sin prägel. Samt det finaste sällskapet på denna resa. Något jag är oerhört tacksam över. Albumet är mestadels inspelat på Simons vind vars värme har varierat med årstiderna, men också på Monicas Zetterlunds flygel som nu står i Palle Bothéns studio i Falköping. Låtarna har jag ”ruvat” fram utifrån funderingar som väckts av vardagen. Många, för att inte säga alla låtar på albumet kretsar kring tid. Att förhålla sig till tiden och vad den gör med oss. Och vad vi gör med den. Frågorna ekar ut i evigheten: om vår samtid, om kärlek som ebbar ut, om nazistdemonstrationer, om ljummet kaffe och om förhoppningar över vad vi kan ge efter till nästa generation. Debutalbumet Som Havet är fyllt av vardagens betraktelser och bär en önskan att det vi gör blir till något större än oss själva, – säger Amanda Andréas

Amanda Andréas liveframträdanden är som en oas i nutiden rusningstrafik, där hennes låtskatt varvas med personliga mellansnack i en varm och vass blandning som delvis lockar till skratt, delvis till tårar. Som ett hav bär hon sin publik, ibland stilla, ibland stormigt, in i framtiden.”

Citat:
”Programändring och ”på scen” stod den nya sångerskanAmanda Andréas från Göteborg och gav framtiden ett ansikte. Tillsammans med sin man David på gitarr och munspel bjöd hon på sång och musik på gränsen mellan pop och visa. Med Barbro Hörberg som idol, en cover ingick i repertoaren, hade de känsliga texterna stor betydelse och lyfte fram personligheten hos den unga sångerskan. Såg vi möjligen en ny stjärna födas där? Svaret kanske kommer i mars när Amandas första album släpps.
– Håkan Pettersson / Håkans Pop http://www.hakanpettersson.se/blogg.php

Konsertturné- Som Havet med jazzhoppet Amanda Andréas kommer till STÅ Fredag 5 April 2019.

Musik | Amanda Andréas med Sveriges nya låtskatt kommer till STÅ
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login