Alvisa 10 – åter i lager efter succélanseringen

Av den 29 mars, 2018
Alvisa 10 Brandy Ecológico - Ekologisk brandy från Spanien

Sveriges första spanska ekologiska brandy – Alvisa 10 Brandy Ecologico – lanserades på Systembolaget den 1 mars, efterfrågan var stor och produkten sålde slut på en vecka. Nu är brandyn tillbaka i hyllorna och finns återigen tillgänglig i det fasta sortimentet.

Stilmässigt påminner denna brandy snarare om en cognac eller armagnac än klassisk spansk brandy, kanske för att destilleringen skett i en klassisk kopparpanna, en så kallad pot still eller alambic charantais som den kallas i Cognac, och fått vila på franska ekfat. Alvisa bjuder på en fin rondör och komplexitet med toner av kolafudge, vanilj och nougat tillsammans med en behaglig och lång eftersmak.

Johan Hagström, ett nytt företag under Arvid Nordquist
I framställningen av Alvisa 10 går ekologin som en röd tråd, allt ifrån odling av druvor till produktion. Men hållbarhetsarbetet slutar inte där, Alvisa importeras av ett nytt dotterbolag under Arvid Nordquist, vid namn Johan Hagström. Som ett led i hållbarhetsarbetet kommer Johan Hagström att klimatkompensera produkter som lanseras på Systembolaget. Företaget grundades 2016 och leds av Anette Wyrén som har över 25 års erfarenhet inom vinbranschen. Johan Hagström var en affärsman inom vinbranschen och nära vän till Arvid Nordquist. Han var även en av stiftarna till Arvid Nordquist Handelsaktiebolag 1907, styrelseordförande till 1939 och en viktig länk mellan två generationer 1922-1939.

Alvisa 10 Brandy Ecológico

  • Pris: 219 kr
  • Art.nr: 481-02
  • Mat & Dryck
    Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login