Alternative Night bjöd på flera musikstilar

Av den 4 augusti, 2019

Under lördagskvällen den 3 augusti arrangerades Alternative Night av bandet Those Without på Watt i Örebro.

Konceptet för kvällen var att bandet samlat ihop några olika akter i olika genrer för att skapa en skön blandning på människor som kom och röjde till musiken. Banden som uppträdde var Surfing The Orbit från Örebro som spelar California inspirerad poppunk, Out of My Way från Stockholm som spelar snabb skate punk, The Kollektive från Örebro som spelar tight indirock och sist men inte minst Those Without också från Örebro som spelar hardcore med starka inslag av skate punk och är kända för sina energifyllda liveframträdanden.

Evenemanget drog faktiskt en ganska stor publik och förs ut på scenen var Surfing The Orbit som lyckades charma publiken med sin solblekta surf poppunk, det kändes dock som om bandet var något nervöst men genomförde spelningen å ett bra sätt ändå.

Andra band ut var Out of My Way som kommit på besk från Stockholm, bandet lirar en självsäker skate punk men känslan jag fick var att man inte har så mycket eget material än så det blev några covers också, bandet gjorde en bra spelning och lyckades värma upp publiken ordentligt.

Som tredje band på scen så var det dags för kvällens utstickare The Kollektive från Örebro, deras indierock kändes skönt avslappnande och bandet har helt klart någonting att bygga vidare på så jag tror att vi kommer höra mer från den de lyckades även med att få publiken att fortsätta dansa även om de var svettiga efter Out of My Way.

Sist men inte minst var det dags för Those Without att inta scenen och det var tydligt att de hade klart flest fans i publiken, spelningen blev som sig brukar med bandet energifylld, röjig och stökig på det allra mest positiva sättet. Under bandets extranummer så befann sig större delen av publiken på scenen vilket var precis som bandet ville ha det.

Kvällen blev svettig ösig och trevlig precis som arrangörerna planerat så man får nog säga att det var lyckat.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Alternative Night bjöd på flera musikstilar
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login