Alpha en kurs på dina villkor

Av den 3 februari, 2019

Vad är Alpha? – Alpha är en kurs där grunderna i den kristna tron utforskas – på dina villkor. Kursen hålls i mer än 170 länder. Alpha finns över hela världen och alla är välkomna. Det finns på caféer och universitet, i hem och kyrkor och på massa andra platser. Ingen Alpha är den andre helt lik, men generellt så har de tre saker gemensamt: Mat, film och ett gott samtal.

Mat – Mat har en förmåga att föra människor samman. Alphatillfällena startar med mat, eftersom det är ett fantastiskt sätt att skapa gemenskap och lära känna varandra.

Filmerna – De utforskar de stora frågorna kring tro och ger kunskap om grunderna i den kristna tron genom att lyfta frågor som ”Vem är Jesus?”, ”Hur ska jag kunna tro?”, ”Hur och varför ska jag be?” och ”Hur leder Gud oss?”.

Samtal – En viktig del av varje Alphatillfälle är att få möjligheten att dela tankar och funderingar kring dagens ämne. Att enkelt kunna samtala om det i en liten grupp fördjupar förståelsen för ämnet. Det finns inget krav på att man ska säga något och det finns inget du inte får säga, på riktigt, alla frågor och funderingar är tillåtna. Även frågor som är utmanande eller kritiska är givande och viktiga för en bra diskussion. Det är ett tillfälle att lyssna på andra och bidra med dina egna perspektiv i en ärlig, öppen och vänskaplig miljö.

Så kom!
De tre första tillfällena har du möjlighet att prova på. Alla är välkomna att stanna och alla är helt fria att gå. Kursen kommer att fortgå, så vi bearbetar tre olika ämnen men gruppen kan i det här läget vara varierad. Vid den fjärde gången så är det bra om du har bestämt dig ifall du vill fortsätta gå, så vi får en grupp som består av samma personer. Det är roligare att lära känna varandra väl och det ger även bättre diskussioner.

Du behöver inte kunna något om kristendomen för att kunna gå. Du behöver inte ha en tro eller ha gått i kyrkan. Du behöver inte kunna bibeln eller känna till Jesus. Du är välkommen på dina premisser, precis som du är. Det gäller även dig som har en tro, eller går i kyrkan eller kan din bibel eller känner till Jesus, du är precis lika välkommen. Vi fixar det, tillsammans.
Så kom, det blir kul!

Alpha hålls i Sörbykyrkan och startar Tisdag 5 Februari 2019.

Kultur | Alpha en kurs på dina villkor
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login