Alfred Gratien Brut Rosé lanseras i Sverige

Av den 25 juni, 2017
Med doft av sommarbär passar Alfred Gratien Brut Rosé fint till semesterns ljumma kvällar.

Champagnerna från Alfred Gratien har en mycket unik stil, då de är ett av få champagnehus som än i dag väljer att ekfatslagra allt basvin.

Detta i kombination med att de väljer bort att låta vinerna genomgå en malolaktisk jäsning bidrar till en Champagne med stor kropp och stor lagringspotential med en tydlig karaktär från både druva och terroir. Vinet har en vacker rosenrosa färg och en intensiv mousse. Doften är av sommarbär som övergår i en mer blommig arom. Fin syra, elegant och något rostad brödighet kombinerat med en låg dosage vilket ger cuvéen en fin harmoni.

”Det är väldigt kul att äntligen kunna erbjuda en rosé från detta omtyckta champagnehus. Alfred Gratien Brut Classique rosé har en unik stil som kan imponera på de flesta Champagnekännare. En torr champagne som ändå kan klara av fruktbaserade desserter, perfekt till sommarens ljumma kvällar”, säger Jennie Henriksson, kommersiellt ansvarig hos importören Henkell & Co.

Alfred Gratien Brut Classique Rosé är årgångslös och vinhuset strävar efter att behålla samma stil och karaktär år efter år. De flaskor som finns i Sverige till försäljning idag består till hälften av årgång 2012 och den andra halvan är en mix av äldre årgångar. Vinet har legat fem år på jästfällningen. Champagnen består av de tre druvorna Chardonnay (56%), Pinot Noir (23 %) och Pinot Meunier (21%). Vinhuset grundades 1864 och är beläget i Epernay. Idag är det fjärde generationen av familjen Jaeger som driver Champagnehuset med chefsvinmakare Nicolas Jaeger i spetsen.

Alfred Gratien Brut Rosé
Art. 78332
Pris: 329 kr.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login