Alex Runo släpper debutsingeln ”Underdog”

Av den 23 oktober, 2020

Alex Runo föddes in i en värld fylld av soul, blues, rock och gospel. Genom åren har han jobbat som musiker, låtskrivare och producent till många framgångsrika artister – men nu är det dags för det första soloprojektet. Nu släpper Alex Runo sin första singel som soloartist – ”Underdog”.

Debutsingeln lyckas ringa in kärnan i Alex Runos sound – popmusik som omfamnar dramatiska uppbyggnader, starka melodier och oväntade vändningar. Musiken rör sig i ett gränsland där nu möter då, högt möter lågt och hårt möter mjukt. Samtidigt känns det hela både friktionsfritt och modernt.

”Underdog är en låt om att slå underifrån, och om att faktiskt trivas med att befinna sig i den situationen. En punchig, lite mörk poplåt med mycket själ, och en refräng som väcker lyssnaren till liv”  – Alex Runo.

Alex Runo, vars egentliga namn är Alexander Holmgren, har tidigare jobbat som musiker för några av Sveriges största artister, däribland Måns Zelmerlöw, Carola, Tingsek och Robin Stjernberg. Han har stor tidigare erfarenhet som låtskrivare och producent, vilket nu kommer till användning när siktet är inställt på att färdigställa sitt första album som soloartist.

”Underdog” är skriven och producerad av Alex Runo tillsammans med Johan Björk. Mastringen är gjord av Rob Kleiner och Riptide Music Group är skivbolaget bakom släppet. 

Lyssna på ”Underdog” här»

Musik | Alex Runo släpper debutsingeln ”Underdog”
Örebroguiden

Källa: PR & Beyond

You must be logged in to post a comment Login