Albin Johnsén släppte nytt album

Av den 31 augusti, 2019

Albin Johnsén tar en ny kreativ vändning på sitt tredje album ”kärnobyl” där han likt en antologi fristående filmer sjunger om självupplevda kaosfyllda kärleksrelationer.

Med sitt nya album bryter Albin mönstret och övergår helt till sång, vilket kantats av både tvivel och ett sviktande självförtroende. Det är ett personligt album både ur ett musikaliskt perspektiv men också på ett personligt plan med låtar som handlar om otrohet, kaos och relationer som står i vägen för varandra. Under året har förväntningarna byggts upp inför albumet med singlarna ”kanske nästa sommar”, ”sommarkall”, ”white trash beautiful” och senast ”kaOss”.

”Albumet ”kärnobyl” är för mig förälskelsens mäktiga energi uppdelat i åtta kärlekshistorier som jag på något sätt upplevt under mina 30 år, där alla har lett till härdsmälta likt en kärnkraftreaktor. Mina tidigare album har mer varit biografiska självhjälpstexter medans det här albumet är mer filmiskt och abstrakt vilket hörs i både texterna och soundet som har en mer drömsk tematik.” säger Albin Johnsén

Albin Johnsén slog igenom 2014 med låten ”Din soldat” och har sedan dess släppt två album samt streamat över 150 miljoner gånger. Som artist och låtskrivare letar Albin alltid efter nya uttryckssätt för att förmedla den rätta känslan till lyssnaren. Inför hans tredje album innebar det att ta ett kliv från rappen och uttrycka sig i sång.

”Efter andra albumet kände jag mig dränerad på inspiration och sätt att uttrycka mig på, jag är livrädd för att fastna i ett mönster och behövde hitta ett nytt kreativt sätt att bygga nya världar på. Att helt gå över till sång på denna platta gav mig ny skaparglädje, men det var långt utanför min comfort zone. Jag är inte värsta sångaren som är skolad, utan går på feeling, jag sjunger inte ens ”jag må du leva” på födelsedagar haha” – avslutar Albin Johnsén

Albumet ”kärnobyl” släpptes 30 augusti via Universal Music

Lyssna på albumet här»

Musik | Albin Johnsén släppte nytt album den 30 augusti
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login