Albin Johnsén kommer till Villa Strömpis

Av den 6 november, 2017

De senaste åren har varit hektiska för Albin Johnsén. Efter att ha slagit igenom stort med ”Din Soldat” har han hunnit med att släppa ett album, EP och flera singlar samt göra Melodifestivalen tillsammans med Mattias Andreasson.

Efter Melodifestivalen har Albin spenderat nästan all tid i studion och har under 2017 bland annat släppt singlarna ”Tack för idag”, ”Flyg” och ”Para:diset” (tillsammans med Maxida Märak). I oktober 2017 släpptes singeln ”Om du bara visste” tillsammans med Julia Adams. En låt med stark igenkänningsfaktor som handlar om att vara förälskad i en vän, men inte våga säga det med risk för att sabba vänskapen.

Albin Johnsén slog igenom med 2014 års stora hit ”Din Soldat” som gästas av Kristin Amparo. Singeln har sålt fem gånger platina, låg på Spotifys förstaplats i hela fem veckor och blev nominerad till årets bästa låt i P3 Guld, Rockbjönen och Grammis.

2016 deltog Albin tillsammans med Mattias Andreasson i Melodifestivalen med låten ”Rik” som tog de vidare till Andra Chansen. ”Rik” blev snabbt en av de 20 mest spelade låtarna på Spotify och har i dagsläget spelats nästan nio miljoner gånger.

Fredag den 10 november kommer Albin Johnsén till Villa Strömpis för en spelning.

Läs mer här »

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login