Aktiviteter på Askersund Outdoor Festival

Av den 20 maj, 2018

Askersund Outdoor Festival med tema friluftsliv och äventyr – Askersund med omnejd: 25-27 maj

Vid norra Vättern ligger vackra Askersund och det kommer vara navet under festivalen som hålls sista helgen i maj. Närheten till såväl vatten som skog gör området exemplariskt för utomhusaktiviteter som paddling, cykling och fiske av olika slag.

Att besöka festivalen är gratis för alla. Vill man prova på olika aktiviteter kan man köpa ett festivalpass. Med ett sådant pass har man möjlighet att delta i alla aktiviteter som erbjuds.

Bland prova på-aktiviteterna rekommenderas:

  • MTB-orientering. Att cykla omkring i skog och vildmark samtidigt som man orienterar är en förhållandevis ny sport i Sverige. Utomlands är det populärt och under festivalen kan man prova det tillsammans med Askersunds Orienteringsklubb.
  • Laga mat över öppen eld. Deltagare i workshopen får lära sig hur man lagar mat utomhus, vilka råvaror och kryddor som finns i vår närmiljö. Dessutom får man veta hur man tillreder kokkaffe på bästa sätt.
  • Rodd. Vissa kallar det ”baklänges-paddling” vilket kan förklara hur det är att hålla på med rodd-sporten. Under festivalen går det att få en introduktion och ett unikt tillfälle att prova enmansrodd.
  • Sätta upp tält i hård vind. Bra att kunna men svårt att lära sig. Under festivalen kommer Fjällräven medverka med en lufttunnel och personal som visar hur man på bästa sätt kan klara av att sätta upp tält i hård vind.
  • Höghöjdsbana i Ösjönäs/Tiveden. Med festivalpasset kan besökare åka till Ösjönäs och utmana sig själv, tillsammans med andra, genom en rolig höghöjdsbana. Under ledning av erfaren instruktör inkluderar besöket också en svindlande färd med zipline.

Festivalpass för vuxna kostar 200 kronor och är giltiga under hela festivalen. Ungdomar 12-20 år betalar 150 kronor. För barn under 12 år är det gratis men aktiviteterna måste ske tillsammans med en målsman. Pass betalas och hämtas ut vid Borgmästareholmen som ligger på festivalområdet.

Läs mer om festivalen, utställarna och aktiviteterna på http://www.askersundoutdoorfestival.se

Träning & Hälsa | Askersund
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login