Aktiv storstadssemester lockar träningsglada svenskar

Av den 6 april, 2018
Träningsresor och aktiv semester. Det är två av årets hetaste trender enligt den undersökning som SIFO genomförde på uppdrag av Resia för att kartlägga svenskarnas respuls inför 2018. Nu väljer många aktiva resenärer att kombinera trenderna i europeiska storstäder som Berlin och Prag.

– Att upptäcka en stad till fots eller med cykel är inget nytt. Men att delta i en sightseeingtur där man mysjoggar mellan sevärdheterna, kör yoga i en gammal kyrka eller att kitesurfa på ett gammalt flygfält med anor från början av förra seklet känns nytt och som något att minnas, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Hälsofokus på storstadssemestern
I SIFO-undersökningen framkom, förutom hälsotrenden, även att svenskarna törstar efter att upptäcka städer på ett annat sätt än tidigare. Känslan av att upptäcka en stad från cykelsadeln istället för att sitta på en buss, att börja dagen med ett träningspass på hotellets gym och att samtidigt kunna unna sig god mat och dryck på kvällen ger just det mervärde svenskarna är ute efter. En person som sedan länge anammat det här sättet att resa på är Resias hälsoprofil Ida B Olsson, mer känd som @workoutispassion.

– Jag är superglad över att se att den här trenden är på uppgång. När man reser till en storstad kan det vara svårt att hinna få in träning på ett naturligt sätt. Att då ge sig ut och upptäcka staden genom en löptur på morgonkvisten eller lite yoga i en mysig park är det allra bästa sättet att lära känna en ny plats på. Dessutom är det gratis så något som nästan alla kan göra, säger Ida B Olsson.

Städer som funkar utmärkt för en aktiv storstadssemester
En aktiv semester kan fungera på i stort sett alla resmål, men kanske extra bra i en pulserande storstad. Trenden där vi svenskar gärna reser ofta och på kortare resor resulterar i många storstadsbesök och i de allra flesta finns det massor av aktiviteter, mer eller mindre utmanande. Några städer som ligger i framkant och som passar utmärkt för en aktiv storstadssemester är Berlin, Prag och New York. Berlin för sina parker och sitt stora utbud av högklassiga restauranger och annorlunda aktiviteter. Prag för att man enkelt under en löptur kan uppleva mycket kultur och historia i stadens vackra centrum. New York med sin fantastiska Central Park mättar alla behov och är en självklar favorit hos många.

Resa | Träning & Hälsa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login