Åke’s Kök & Catering satsar på bra husmanskost lagad från grunden

Av den 31 augusti, 2018

Åke’s Kök & Catering har nyligen slagit upp dörrarna i gamla Åkarbaren, här erbjuder man lunch och catering men det kommer även bli trubadurkvällar och liknande fram över.

Jag träffar Åke i den ny renoverade restaurangen på Holmen i Örebro.

Berätta lite om verksamheten.
– För det första vill jag berätta att hela restaurangen är nyrenoverad inklusive köket där vi även skaffat ny köksutrustning Vi har lyft stället en hel del så nu är det ljust och fräscht, vi har även en uteservering vilket aldrig funnits här förut.

– Vår grundidé är att catera lunchlådor till företag samt att även jobba med pensionärer inom kommunen, så vi har nu lämnat in en ansökan till Örebro kommun som vi hoppas att vi får svar på snart. Jag har jobbat med pensionärer tidigare och vill se till att de får bra mat helt enkelt.

– Vad vi vill är att serva så många företag som möjligt och har man inte möjlighet att komma hit så kommer vi till dem. Vi jobbar redan i dag på det viset och för närvarande har vi runt 150 utskick om dagen, men vi har kapacitet för minst lika mycket till. Just nu jobbar vi med bland andra Johnson Metall där vi kör över lunch och serverar på plats varje dag.

– Vi vill framför allt jobba med företag på det sättet att om man har till exempel en konferens så kan vi hjälpa till med mat så klart, men även ta hand om allt från kaffet och smörgåsen på morgonen till middagen på kvällen, ett helservis koncept helt enkelt.

– Sen vill vi så klart få in folk till restaurangen, vi har sett sedan öppningen att det är mycket nytt folk som kommer och vi har fått väldigt bra feedback, med människor som kommit fram och tackat för den goda maten.

– Jag tycker själv att vi håller ett bra pris på lunchen med 79 kronor inklusive bröd, sallad, dryck och kaffe, dessutom har vi fri parkering utanför restaurangen där det alltid finns plats. En lunch på stan kan ju bli rätt dyr om man har otur med 110 kronor för lunchen och en P-bot på 600 kronor.

Vad är det för typ av mat ni serverar?
– Inriktningen i restaurangen och för luncherna är husmanskost, men när det gäller cateringen så har vi kapacitet för allt från grillningar och födelsedagsfester till bröllop. Vi klarar tillexempel av grillningar för upp till 100 personer.

– Maten gör vi från grunden, så jag mal vår färs själv och jag lovar att det aldrig förekommer några pulversåser för jag vill veta vad det är jag jobbar med. Vi lagar helt enkelt allt från grunden.

Jag hann själv prova Åkes mat och jag tycker att den var mycket bra och väl värd att åka dit för.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Åke’s Kök & Catering
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login