Airtours utökar resorna till Grekland – lanserar östra Kreta

Av den 13 december, 2017

Grekland fortsätter att vara ett av svenskarnas populäraste resmål och därför väljer nu Airtours att lansera resor även till östra delen av Kreta, den östra sidan av Kreta bjuder på bland annat historiska sevärdheter, golfmöjligheter och mysiga små städer.

Östra Kreta är för skandinaver inte lika känt som den västra sidan av ön dit majoriteten av alla svenskar åker, men vill man kombinera sol- och badsemestern med kulturupplevelser, golf och vackra naturlandskap är östra Kreta ett perfekt resmål.

Vi är jätteglada att kunna erbjuda ännu fler resmål i Grekland. Kreta är en av våra mest populära destinationer och vi vill gärna visa på bredden av vad ön har att erbjuda, säger Stefan Chatzopoulos, informationschef på Airtours.

Kretas östra sida erbjuder ett stort utbud av historiska sevärdheter. Här kan man bland annat besöka mytomspunna staden Knossos som är Greklands största arkeologiska fynd från bronsåldern. Den sportiga kan spela golf, eller varför inte uppleva den sagolika naturen genom en vandring eller cykeltur längs kusten.

– Kreta erbjuder ett fantastiskt medelhavsklimat som inte brukar göra svenskar besvikna. Östra sidan är för skandinaver en anonym del, så vill man uppleva något nytt är det dit man ska ta sig. Vai, som är öns enda naturliga palmstrand är då ett måste att besöka. Gillar man nattliv ska man åka till pulserande staden Hersonissos och man mer sugen på avkoppling rekommenderar jag mysiga kuststaden Agios Nikolaos, säger Stefan Chatzopoulos.

Första avresan från Arlanda till Östra Kreta går lördagen 5 maj 2018 med Airtours.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login