AI på den nya arbetsmarknaden – Örebro Universitet

Av den 17 januari, 2019
Amy Loutfi är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet.

Den 21 januari bjuder Örebro universitet, Experis och vi in till en unik möjlighet att få lyssna till en av Sveriges främsta AI-forskare på Örebros universitet tillsammans med Experis som kommer följa upp med att prata om mötet mellan människa och maskin. Hur kan vi använda oss av AI i rekrytering och vad finns det för fördelar? Vilka möjligheter och risker finns det egentligen med AI i en digitaliserad framtid?

AI i rekryteringsbranschen
Under förra året var den stora snackisen helt klart AI, vilket är någonting som fortsatt under detta år. Inte minst inom rekrytering. Med hjälp av AI kan rekryteringen utvecklas ytterligare till att bli helt fördomsfri och rättvis. Även kallat ”unbiased recruitment”. Utvecklandet av AI inom rekrytering har resulterat i en mängd olika spännande tillskott. Det finns nu chatbots, intervjubotar och andra tekniker som gör att rekryteringsprocessen går snabbare och blir bättre. Du har därför nu möjligheten att lyssna till Experis, en av Sveriges ledande karriärspartner, som kommer prata närmare om just detta, och hur det kommer påverka framtidens ingenjörer.

Mötet mellan människa och maskin!
Robotiken är en av de största forskningsområdena på Örebro universitet och Amy är en av de mest framträdande forskarna. Hon är uppvuxen i Kanada och kom till Sverige 2001. Att hon blev forskare var egentligen en slump – hon såg sin framtid inom IT – men 2006 lade hon fram sin doktorsavhandling. Sedan dess har hon varit Örebro universitet trogen.

Forskningen om robotar kan väcka många känslor och frågetecken. Amy studerar både för- och nackdelar. Det är viktigt att gå systematiskt tillväga – det ligger i forskningens natur. Genom att testa robotlösningar i ”riktiga” miljöer utanför labbet möter tekniken konkreta behov och blir satt på prov. De frågor som uppstår bidrar till att forskningen kan ta ytterligare steg framåt.

Framtidens tekniken är redan här. Med artificiell intelligens och autonoma system kan företag lösa gamla problem på nya sätt. Genom projektet AI.MEE som ägs av Alfred Nobel Science Park erbjuds en öppen testbädd för företag i Örebroregionen att utveckla och testa nya teknologilösningar – tillsammans med ledande forskare från AASS (Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem) vid Örebro universitet.

En första testplats har utvecklats: RobotLab, som ni får besöka under eventet.

”Att vara forskare är världens roligaste jobb,” säger Amy. ”Det är utmanande, varierande och jag är fri att tänka som jag vill. Dessutom är det en möjlighet att ge tillbaka, jag utbildar andra och ser till att min forskning kommer till nytta – det är extra kul!”

Lyssna till en av Sveriges främsta forskare inom AI
Amy Loutfi är professor i informationsteknologi vid Örebro universitet. Hon har sin forskningsbakgrund inom artificiell intelligens och sensorsystem och är i dag chef för Centrum för tillämpade autonoma sensorsystem, AASS, som är en internationellt erkänd forskningsmiljö inom området autonoma sensorsystem vid Örebro universitet. Forskarna vid AASS undersöker hur olika tekniker som bygger på artificiell intelligens kan komma till nytta inom många olika områden.

Om Experis
EXPERIS är ett konsult- och rekryteringsbolag med fokus på specialister inom IT, Ingenjörer, Ekonomer och Ledarskap, men även marknad, försäljning, inköp, logistik och HR. Vi vänder oss till talanger som vill ta nästa steg i karriären. Genom att kombinera vår branscherfarenhet med vår kunskap om kandidatens potential får vi såväl talanger som verksamheter att växa och utvecklas. Experis finns på ett 50-tal orter i Sverige och i mer än 50 länder världen över, och är en del av ManpowerGroup.

Missa inte AI på den nya arbetsmarknaden – Örebro Universitet måndag 21 januari 2019.

» Mer info här «

Nöje | AI på den nya arbetsmarknaden – Örebro Universitet
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login