Åhus Akvavit presenterar påskens drinkar

Av den 18 april, 2019

Från det hundra år gamla destilleriet i Åhus kommer den egensignerade akvaviten Åhus Akvavit. Utöver den sedvanliga fänkål och kummin som traditionellt ingår i klassisk akvavit, innehåller denna skånska variant även rosmarin, citron och pomerans. Dess lena och fruktiga smak gör att Åhus Akvavit passar både som nubbe, men även i friska påskdrinkar. 

Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.

ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.

25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva

ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.

50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin

Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.

Nummer Systembolaget: 88301
Alkoholhalt: 38,0%
Pris: 269kr för 70cl

Dryck | Åhus Akvavit
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login