Åhus Akvavit lanserar traditionellt kryddat brännvin i modern tappning

Av den 16 juni, 2018

Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och som svar på denna trend lanseras under juni månad Åhus Akvavit i Systembolagets beställningssortiment. Från det 100 år gamla destilleriet i Åhus kommer nu ett helt nytt brännvin kryddat med fänkål, kummin, rosmarin, citron och pomerans.

I Åhus har det destillerats kryddor och sprit i över 100 år och under lång tid gjordes all svensk akvavit på denna plats. Nu lanseras Åhus Akvavit, ett brännvin som tolkar de 100-åriga traditioner som växt fram sedan distilleriet byggdes 1906. Smaken är frisk och len med toner av kummin, fänkål och rosmarin. Den passar perfekt att dricka som den är, att njuta av tillsammans med mat – eller varför inte i en Swedish Negroni, som är Åhus Akvavits signaturcocktail.

Swedish Negroni
3 cl Åhus Akvavit
2 cl Italian Bitter (Campari)
2 cl Röd söt vermouth

Åhus Akvavit är ett gott exempel på hur traditionellt hantverk svarar på den moderna konsumentens efterfrågan. Produkten andas arv och historia samtidigt som den bjuder på en kontemporär smakupplevelse, vilket gör den unik i sitt slag, säger Edouard Parlange, varumärkesansvarig för Åhus Akvavit.

Akvavit – en växande trend
Ett nytt intresse har väckts för akvavit bland bartenders både i Sverige och internationellt. Dryckens unika profil öppnar upp för nya cocktails och spännande smakupplevelser. Akvavit betyder ”livets vatten” och är enligt svensk tradition ett brännvin som är kryddat med minst en av kryddorna kummin eller dill. Vad som sedan skiljer dem åt är ytterligare kryddning samt val av lagringsfat.

ÅhusAkvavit
Nummer Systembolaget: 88301
Alkoholhalt: 38,0%
Pris: 269kr för 70cl

Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron samt pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.

Åhus Akvavit finns i Systembolagets beställningssortiment från och med 1 juni.

Mat & Dryck | Åhus Akvavit
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login