Åhléns släpper inredningskollektion

Av den 17 juni, 2017

Till hösten släpper Åhléns en inredningskollektion i samarbete med mönsterdesignern Malin Gyllensvaan, kollektionen bygger på två olika blommönster, exklusivt framtagna för Åhléns, som pryder inredningsartiklar för hemmets alla rum.

Den 20 september lanseras kollektionen som skapats tillsammans med illustratören och mönsterdesignern Malin Gyllensvaan. I fokus för de två mönsterbilderna står vältecknade, detaljerade blommor i en dov färgskala. Motiven är även bärande för höstens inredningstema Nordic Noir, ett tema fyllt av dramatik och svärta, sprunget ut ett nordiskt arv.

– När jag ritade mönstren för Åhléns drömde jag mig bort till en lite vildvuxen trädgård med mycket vallmoblommor, hortensia och en och annan tistel. Det stora mönstret växte fram först och tanken är att det nästan ska vara lite abstrakt på vissa ställen. Med mycket linjer, lite bakgrund och stora former. Det andra mönstret, med mindre blommor, har mycket bakgrund för att få en känsla av frön som spridits för vinden, säger Malin Gyllensvaan.

Kollektionen består av bädd- och badtextilier, duschdraperi, lampskärmar, bordsduk, bordstablett och kuddar. Den kommer att finnas tillgänglig på Åhléns i Örebro och på åhlens.se.

Om Malin Gyllensvaan
Malin Gyllensvaan har arbetat som mönsterdesigner och illustratör sen 2001 och de senaste nio åren på frilansbasis, Malin har ritat mönster för flera stora företag inom mode och inredning och har utbildat sig på bl.a. Saint Martins och Berghs.

Mode & Skönhet | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login