Åhléns lanserar kökskollektion med Niklas Ekstedt

Av den 7 november, 2018

I höst lanserar Åhléns exklusivt en kökskollektion i samarbete med kocken Niklas Ekstedt. Kollektion består av produkter för det dukade bordet där inspiration hämtats från det nordiska landskapet och restaurang Ekstedt.

Niklas Ekstedt har en lång karriär som kock och krögare och har alltid intresserat sig för hur maten når gästen på bordet. I samarbetet med Åhléns tar Niklas ut sin vision om det perfekta dukade bordet. Inspiration för kollektionen är hämtad från det råa rustika och samtidigt sofistikerade uttrycket som restaurang Ekstedt står för och det karga nordiska landskapet som återspeglas i lugna naturfärger och kontraster i materialet.

– Om kocken är konstnär så är bordet den vita duken. Jag tycker att matlagningen kräver ett avslut där det man lagat läggs upp på tallrik och får en fin presentation. Ett dukat bord och ett vackert upplägg kommer alltid att vara en viktig del i gastronomin. Därför känns det extra roligt att jag nu även kan servera min mat på ett porslin jag varit med och designat, säger Niklas Ekstedt.

Kollektionen består av en mattallrik, assiett, två olika skålar, mugg och salladsskål i lergods och en bricka, salladsbestick, bestickhållare och serveringsbräda i FSC-märkt ek samt en örtkruka i metall.

För formgivningen av produkterna har Åhléns valt att arbeta med industridesignern Lovisa Wattman, som bland annat står bakom framgångar med Ikeas porslin 365+, Höganäs och Iris hantverk.

– Vi är jätteglada över samarbetet med Niklas Ekstedt och alla fina köksprodukter som vi tillsammans lanserar. Restaurang Ekstedt har ett uttryck som passar Åhléns bra och med den här kollektionen kan våra kunder ta restaurangen hem till sig, säger Ulrika Andersson, affärsområdeschef Hem på Åhléns.

Kollektionen lanserades den 24 oktober på alla Åhléns varuhus och på åhlens.se.

Prylar | Åhléns
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login