Aggressiv rock av Ape på trettondagsafton

Av den 7 januari, 2017

Satin fortsätter med sin mycket ambitiösa musiksatsning och är en plattform för Örebroband, men även större akter från hela Sveriges musikscen i varierande genrer har spelat under åren.

För flera år sedan såg jag Ape spela i Örebro och jag fäste mig vid tyngden i musiken och det starka scenspråket som de levererade med en stor portion attityd.

Ape kör igång i ett rasande tempo med ett skönt tungt sound som får en att hela tiden vara med i spelningen och publiken fångas med från början. Sångaren och bandet utstrålar självförtroende vilket syns i det starka scenspråket som även innehåller en man med apmask vilket höjer upplevelsen.

Samtliga i bandet röjer loss under spelningen och den stora rutinen som Ape samlat på sig genom åren syns på scenen vilket är underhållande. Tredje låten ”Undercover” är ny och har ett skönt flyt med rocknerv som framförs mycket bra av hela bandet. Låtmaterialet är jämt och har kvalité men de saknar kanske solklara hits som fäster sig kvar.

Spelningen når sitt klimax när mannen i apmaska klättrar över staketet och stagedivar i publiken vilket får ett bra gensvar. Ljudet är mycket bra under hela konserten och ljuset fyller sin funktion. Ape är mycket underhållande att se och soundet som de framför är mycket starkt så helhetsintrycket blir väldigt bra av ett band som har en positiv utveckling.

APE får hela…

Bilder från spelningen…

Johan Bergdahl, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login