Afabetiskt hantverksvin på exklusivt släpp

Av den 15 januari, 2017

Första vinet och bokstaven som släpps i Sverige är bokstaven T som i Tarot, elegant vin med en skön touch. 100% Grenache från Mclaren Vale.

Ett kryddigt vin med inslag av röda bär och varm fruktighet. Vinet fermenteras med hela druvklasar och med 80% maceration carbonic och vinet lagras sedan länge på sin jästfällning i ståltank. Ett detaljerat, smakrikt och förtjusande vin. Eller som producenten själv säger det med några coola ord:

Looks Like… Netflix & chill

Feels Like… A favorite pair of jeans

Smells Like… Toffee apples and gingerbread

Tastes Like… White pepper, fairy floss, plum

– Vi är så otroligt glada att våra viner har nått fram ända till Sverige och att vi har lyckats komma in på Systembolagets hyllor och vi hoppas verkligen att svenskarna är öppna nog att prova våra annorlunda viner, skrattar och avslutar Justin Fairweather, Exportansvarig på Alpha Bix & Dice

Viner utan gränser, regionala sorter eller stilar, det är vad Alpha Box & Dice handlar om. 2008 startades denna idé av bröderna Justin & Dylan i Mclaren Vale och tillsammans med vinmakren Justin som har arbetat världen över i bla Italien, Frankrike, Moldavien och producerat mängder av stilar på olika druvsorter. Väl hemma i Mclaren Vale så föddes idén med ett alfabet av vin.

Viner som skall vara annourlunda ett så kallat ”Mikrovinhus”, stilar som skall väcka nyfikenhet. Varje vin har sin egen personliga prägel med fokusering på fruktighet och som produceras i små volymer. Druvsorter blandas från olika regioner och expriminteras med, idag så har de över 20 olika typer av druvsorter att arbeta med. Justin köper bara toppkvalitet på sina druvor och som han själv alltid väljer ut.

AB&D kommer att fortsätta att bocka av nya viner och blandningar enligt alfabetet och sprida, inspirera och överraska.

Tarot Grenache kommer att finnas på utvalda Systembolagsbutiker och släpps 3 februari på exklusiva sortiment med en volym av 2 400 flaskor.

Art nr 99193
Tarot Grenache 2016
137,00 kr

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login