Adrenalinhöjande extremsporter på Kanarieöarna

Av den 16 november, 2016

Böljande terränger, branta stup och djupa täta skogar. Kanarieöarna är som gjort för extremsporter i naturen. Här listar vi fyra spännande extremsporter att testa på de sju öarna.

Vulkanklättring
vulcano-climbing-2
De fantastiska vulkanformationerna på centrala Teneriffa har många leder för sportklättring. De mest populära passen är Cañada del Capricho och klippan La Catedral. Klippformation La Catedral är en del av nationalparken Parque Nacional del Teides mest besökta platser med en häpnadsväckande utsikt över slättlandet Ucanca.

Ropejumping
rope-jumping-2
Längs Kanarieöarnas kust finns alla möjliga typer av platser som lämpar sig väl för ropejumping, som till exempel vulkaniska klippor, broar och stup med fria fall på upp till 80 meter. I Araya på norra Teneriffa kan man hoppa från toppen av en ravin 715 meter över havet.

Skärmflygning
paragliding-1
Las Coloradas på nordvästra Gran Canaria, är ett gynnsamt område för de som vill njuta av fantastiska kvällar högt uppe i luften. Flygturerna kan sträcka sig över flera timmar med vackra vyer över bukten Bahía de El Confital, stranden Playa de Las Canteras och, vid bra väder, berget Gáldar.

Mountainbike
mountainbiking-1
På de sju öarna finns ett stort antal rutter som lämpar sig väl för mountainbike genom lummiga skogar, torra vulkaniska stäpper och upp och nerför branta, slingrande stigar. Rutter är fulla av naturliga hinder som kräver maximal koncentration. På Teneriffa finns flera utmanande cykelleder som börjar vid havet och slutar på 2300 meters höjd med spektakulär utsikt över ön.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login