Adobes ekologiska viner – Nu i SJ:s bistro

Av den 17 maj, 2018

130,000 människor reser dagligen med SJ och många resenärer vill höja upplevelsen genom att äta eller dricka något gott under sin färd genom vårt avlånga, vackra land. Vi är stolta över att kunna meddela att från och med maj månad finns de ekologiska vinerna Adobe Chardonnaysamt Adobe Cabernet Sauvignon (37,5 cl) till försäljning i bistron på SJ:s tåg.

Vinerna produceras av Chilenska Emiliana Organic Vineyards, världens största producent av ekologiska viner. Vinserien har fått sitt namn från lerstenen Adobe som förr användes som byggnadsmaterial, främst för privatbostäder på den chilenska landsbygden. Adobe är Emilianas reserva-linje där fokus främst ligger på att lyfta fram varje druvas och vingårds unika karaktär.

Adobe Chardonnay
Druvor: 100 % Chardonnay
Ursprung: Casablanca Valley
Syra: 4,43 g/l
Socker: 3,14 g/l
Alkohol: 12,5 %
Doft & smak: Inbjudande och fruktig doft av lime och tropisk frukt. Smaken är välbalanserad, frisk och fruktig med medellång eftersmak. Bra allroundvin som passar fint även på egen hand.

Adobe Cabernet Sauvignon
Druvor: 100 % Cabernet Sauvignon
Ursprung: Central Valley
Syra: 4,91 g/l
Socker: 3,80 g/l
Alkohol: 13,5 %
Doft & smak: Inbjudande och fruktig doft av svarta vinbär och körsbär samt en touch av örter. Även smaken är fruktig och vinet bjuder på en bra struktur, välbalanserade tanniner och medellång eftersmak. Bra allroundvin som passar både till maten och på egen hand.

Mat & Dryck | Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login