Adde Malmberg regisserar en fars i juletid på Örebro Teater

Av den 8 november, 2018

Lördag 8/12 16.00 har Anthony Neilsons ”Lögn i helvete” premiär på Örebro Teater. Det blir en rolig, halsbrytande fars vars spelperiod sträcker sig genom mellandagarna och en bit in i 2019. För regi svarar ingen mindre än farsexperten Adde Malmberg.

”Gobbel och Blunt är inte precis poliskårens skarpaste hjärnor, och när de ska lämna ett sorgebud på självaste julafton är det upplagt för problem. För hur berättar man för en förvirrad gammal dam och hennes man med svagt hjärta att deras enda dotter är död? Kanske är det ändå bäst att vänta lite? Snart är de intrasslade i en väv av lögner med präster, medborgargardister och döda hundar och möjligheten att säga sanningen tycks bara mer och mer avlägsen.”

Vi bjuder i höstmörkret på något efterfrågat: En rolig, halsbrytande fars med både svärta och bett, där förvecklingarna går på högvarv i ett rappt tempo.

Regissör Adde Malmberg har en gedigen bakgrund som stand up-komiker, revyartist, revyförfattare, TV-programledare och skådespelare. På senare tid har Adde främst arbetat med teater, som regissör, översättare och författare. Som regissör har han bland annat satt upp Rampfeber på Malmö stadsteater, Var god dröj och Till varje pris på Göteborgs stadsteater, m.fl. För scenografi och kostym står även Hansson Sjöberg som samarbetat med Adde Malmberg vid flera tidigare produktioner.

Jan Modin, Siw Erixon, Hans Christian Thulin, Malin Berg, Hanna Lekander och Anders Hambraeus i ”Lögn i helvete”. Foto: Stefanie Andersson

Av – Anthony Neilson
Översättning –  Hans Alfredson
Regi – Adde Malmberg
Scenografi & Kostym – Hansson Sjöberg
Ljus – Ronny Andersson
Mask – Giovanni Indelicato
Förlag –Colombine
Medverkande – Malin Berg, Siw Erixon, Anders Hambraeus, Hanna Lekander, Anna Lyons, Jan Modin och Hans Christian Thulin

Kultur & Musik | Örebro Teater
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login