Aaron Lee Tasjan + Black Lillies gästar Scandic Grand

Av den 30 januari, 2017

Oj, vilken afton! Aaron Lee Tasjan och The Black Lillies, två kanonakter, som lämnat de amerikanska hemmascenerna för att för första gången ge sig ut på turné i Skandinavien. Dags igen för örebropubliken att få möjlighet att upptäcka några nya Rootsy-favoriter på Scandic Grand.

Aaron Lee Tasjan är het, så het att han kanske är den mest hypade av artister som kommer i den flod av unga musikbegåvningar som väljer att uttrycka sig inom det vi kallar Americana-musik.

Black Lillies från Knoxville, Tennessee med frontmannen och låtskrivaren Cruz Contrera har en blomstrande karriär hemma i USA och ligger ständigt ute på turné. Försök att motstå dem, den som kan!

Läs mer om Aaron Lee Tashjan:
”Vi har att göra med en synnerligen kompetent rock- och countryarkeolog som studerat de gamla mästarna och redan tagit examen, 29 år gammal” skriver Fredrik Virtanen i Aftonbladet och det är bara att hålla med. Ibland känns det som att resa i hela den amerikanska musikskatten när man lyssnar på Tasjans musik. Det haglar av referenser till de största ikonerna när man lyssnar på eller läser om Tasjan. Tom Petty, Randy Newman, Harry Nilsson, Guy Clark, Gram Parsons, The Rolling Stones, The Allman Brothers osv. osv. Men mest av allt kanske Tasjan är en annan americana-hippies okrönta arvinge? Todd Snider ande känns ofta närvarande när man lyssnar på Tasjans låtar. Inte för att båda har boat in sig i det bohemiska East Nashville utan mer att båda verkar ha en naturlig eklektisk inställning till musiken och en värme och självdistanserad humor som man alltför sällan möter.

Tasjans nya skiva ”Silver Tears” är släppt på ”New West” och är en helt naturlig fortsättning till den hyllade debuten ”In The Blazes”. Den är producerad av Eli Thomson (Father John Misty’s band) och bandet består av Thomson, David Vandervelde, Frank Lenz (Starflyer 59, Richard Swift), Dan Bailey (First Aid Kit), Max Hart (Guster) and Charlie Peterson. Tasjan övergav Nashville för inspelningen och sökte sig bl.a, till Elliot Smiths förra studio New Monkeys i södra Californien. Skivan kommer att släppas i Europa den 6 januari. Uncut utnämner den till ”The americana-album of the month” i nästa nummer och strålande recensioner är att vänta från de andra drakarna Mojo och Q. I USA togs ”Silver Tears” emot med strålande recensioner och hyllningar i tidningar som New York Times, Wall Street Journal och Rolling Stones Magazine och ligger på årsbästalistor på ansedda medier som American Songwriter Magazine, NPR, The Tennessean och Glide.

”Han är en perfekt stilist och makalös gitarrist. Jag är så glad. Det finns en klar möjlighet att Aaron Lee Tasjan är ett geni.”
Fredrik Virtanen – Aftonbladet.

”Till att börja med gör vi nog bäst i att konstatera vad Aaron Lee Tasjans album In The Blazes inte är. Det är inte modernt. Det är inte djupt. Det säger inte heller särskilt mycket om samhällets strukturer. Men det svänger! Det svänger … mycket.”
5 av 6 i Gaffa

Lördag 4 februari spelar Black Lillies och Aaron Lee Tasjan på Scandic Grand, kl. 21.00 beräknas det börja.

Mer info här >>

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login